Gebze'deki otomotiv fabrikasında grev başladı

Novaris Otomotiv'de Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi'nin yürüttüğü toplu iş sözleşmesi sürecinde sonuç çıkmayınca fabrikada grev başladı. Gebze'de üretime devam eden Novares Otomotiv'de 180 kişi greve çıktı.

Gebze’de üretim yapan Novaris Otomotiv’de çalışan 180 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi işçileri mutlu etmedi. 20 bin 500 lira çıplak maaş alan işçiler yüzde 130 zam iterken, işveren %100 teklif etti. Tüm yasal süreçlerin bittiği görüşmelerde sendika grev kararı aldı. Grev kararının ardından işveren sendika ile dün son görüşmeyi yaptı. Petrol-İş Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede işveren işçilerin taleplerini karşılayan bir teklif sunmadı. Bunun üzerine işçiler greve çıktı.

GREV AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR
Fabrikada başlayan greve destek için orada bulunan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz ise şu ifadelerle mücadeleye destek verdi: “İşçilerin 6 aydır mücadele ettiklerini söyleyen Genel Başkan Akyüz, “Novares işvereni ile sabah kadar müzakere yapıldı. İşçilerin beklentilerine yaklaşılmadığı için yasal olarak grevimizi başlattık. Grev amaç değil araçtır. Türkiye’de son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar grev aracını kullanmamıza neden oluyor. Petrol-İş Sendikası asla grevden geri durmaz. Sınıfsal ve hak mücadelesinden vazgeçmeyiz”

kaynak:kocaeligazetesi