Gebze Belediyesi meclisi ekim ayı son oturumunu tamamladı!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, alınan kararların Gebze'nin kalkınması ve hizmet kalitesinin artması için önemli bir adım olduğunu belirterek, meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Büyükgöz, yeni stratejik planın ilçenin geleceğine katkı sağlayacağını ve önümüzdeki yıllarda Gebze'de kapsamlı projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Gebze Belediye Meclisi, Ekim ayı son oturumunu Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirdi. İki oturum şeklinde yapılan toplantıda, Gebze'nin gelecek yıllarına yön verecek önemli kararlar alındı. Toplantıya tüm meclis üyeleri katılırken, CHP Gebze Meclis Üyesi Engin Sözbir, gündem öncesinde Gebze’nin 2025-2029 stratejik sorunları ve mevcut önemli problemlerine dikkat çekerek bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda, Gebze Belediyesi’nin mali ve stratejik hedeflerini içeren 5 önemli gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

MECLİSİ TOPLANTISINDA KARARLAŞTIRILAN MADDELER

2025-2029 Stratejik Plan: Gebze’nin uzun vadeli projeleri ve kalkınma hedeflerini içeren Stratejik Plan, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

2025 Mali Yılı İdare Performans Programı: Belediyenin 2025 yılına dair performans hedefleri ve hizmet planlamalarını içeren İdare Performans Programı onaylandı.


2025 Mali Yılı Analitik Bütçe: 2025 yılı için belirlenen belediye bütçesi üzerine hazırlanan rapor, mali kaynakların etkin kullanımı amacıyla kabul edildi.

2025 Gelir Tarifesi: Belediyenin 2025 yılı gelir tarifesi hakkında hazırlanan rapor, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun incelemeleri sonucunda onaylandı.

Ek Ödenek Talebi: Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ihtiyaç duyduğu ek ödenek talepleri, Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda değerlendirildi ve kabul edildi.