Epilepsililerin işsizlik sorunu

Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı: "2003 yılından bugüne hep sesimizi duyurmak için çalışmalar yapıyoruz. En büyük sorunlardan birisi; işsizlik"

Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk epilepsi hastalarının iş sıkıntısı sorununa dikkat çekmek için konuşma yaptı yaptığı konuşmasında: "Her türlü engelli işe alınırken, ne engelli, ne de engelsiz kategorisinde bulunan epilepsililer işsizlikte 1. sırayı hiç bir zaman bırakmadı. Neden mi? Yeterince bilgili olmayan toplum, ilgilenmeyen iş insanları, görev almaktan korkan epilepsililerden dolayı! Türkiye'de 1 milyona yakın Epilepsi Hastası var. Özelikle istihdam konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz hastalığımızdan dolayı kimse iş vermiyor. Konu iş olunca Engelli görenler bazı konulara gelince Engelli görmüyorlar. Bizlerde Ailemizi herkes gibi geçindirmek istiyoruz herkes gibi rahat yaşamak istiyoruz nöbetlerimizden dolayı bizi engellerle engelliyorlar bizler bu engelleri asarsak normal hayatımıza devam edebiliriz .Buradan Devletimize sesleniyoruz lütfen Engel Derecemizin saptanmasını istiyoruz ve En hızlı şekilde İstihdam konusunun çözülmesini istiyoruz. Herkesin desteğini yanımızda istiyoruz. Son olarak biz Epilepsililer olarak, hiç bir rahatsızlığı olmayan kişinin yaptığını yaparız! Belki çok seyrek de olsa, aranızdan 1 dakika ayrılarak... Bizi Engellerle engellemeyin. Epilepsiler için Umut Olun.
Unutmayalım siz de bir epilepsi adayısınız! Her geçen gün, el birliği ile bir adım daha ileri Gideceğiz" ifadelerine yer vererek sesini duyurdu.