Emekliler ADD ile dayanışma içerisinde!

Gebze Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Selçuk Süzen'den Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Ziyaret

Gebze Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Selçuk Süzen, Gebze Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Nilgün Aydın ve yönetimini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Süzen, emeklilerin Gebze'deki sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Süzen, Gebze'de emekliler adına yapılacak etkinlikler için ADD'den destek talep etti. Nilgün Aydın, ADD olarak emeklilere gereken desteği sunacaklarını ifade etti.

Nilgün Aydın, görüşme sırasında, günümüzde yaşanan pahalılık ve aşırı artan ev kiralarından dolayı emeklilerin ve asgari ücretlilerin büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Aydın, "Bu durum böyle devam ederse, kiracılar ve ev sahipleri arasında tatsız olaylar yaşanmadan bir çözüm bulunmalı" dedi. Asgari ücretin 17.002 TL, en düşük emekli maaşının ise 12.500 TL olduğunu, ancak en düşük ev kiralarının 20.000 TL'den başladığını belirten Aydın, bu farkın nasıl kapatılacağını sordu ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.


Aydın, bu maaşlarla emeklilerin ve asgari ücretlilerin geçinmekte zorlandığını, hatta bazı insanların çöplüklerden ve pazar artıklarından karınlarını doyurmaya çalıştığını belirtti. Bu durumun ülkemize yakışmadığını ifade eden Aydın, "Artık yeter. Maaşlar iyileştirilmeli ve insanlar insanca yaşayabilmeli" dedi.

Selçuk Süzen, Birleşik Emekliler Sendikası olarak tüm emeklileri Gebze Birleşik Emekliler Sendikası'na üye olmaya davet etti. Süzen, "Birlikte olursak sesimizi daha güçlü duyurabiliriz ve emeklilerin hakları için mücadele edebiliriz" dedi.