Darıca Farabi'de SKANDAL!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihmaller zinciri devam ediyor. Böbrek rahatsızlığı olan bir vatandaşa verilmek istenilen ilacın kullanım tarihi gecikmiş çıktı.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde skandal bir olay yaşandı. Böbrek rahatsızlığı olan hastaya verilmek istenilen ilacın kullanım tarihi 1 yıl gecikmiş çıktı.

Büşra adındaki bir vatandaş geçtiğimiz ağustos ayında böbrek rahatsızlığı nedeniyle Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Burada muayene olan vatandaşın daha sonra hastanede yatışı yapıldı. Ağır enfeksiyon geçiren hastaya izotonik içerisine eklenen antibiyotik ilaç damar yoluyla verilmek istendi. Bu sırada hasta ilacın son kullanma tarihinin tam 1 yıl geçtiğini fark etti. İhmaller zincire kurban gitmekten son anda kurtulan vatandaş başından geçenleri şikayetvar.com’dan paylaştı.

İşte o açıklama;

”Tedavi gördüğüm ve ağır enfeksiyon altında kaldığım için böbrekte kalan son taş için URS işlemi öncesi antibiyotik tedavisi görmek amacıyla hastaneye yatışım yapıldı. Tarihi tam bir yıl geçmiş izotonik içine ekledikleri antibiyotiği damar yolundan verecekleri anda kendim fark ettim. 2 cm böbrek taşı için 4 URS, 2 ESWL geçirdim ve toplamda 4 ay double J ile kaldım. Bu süre zarfında 100.000 koloni Pseudomonas bakterisine yakalandım. Tüm işlerim, programlarım, birisi özel, diğer ikisi devlet (eğitim - araştırma) hastanesinde basit bir işlem için bu denli sorun yaşadım. Ama ne yazık ki, ne ödediğim para için, ne ihmaller için karşımda avukatımla birlikte beni ciddiye alacak ve hakkımı arayacak bir mecra bulamadım! Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi”