Cumhuriyet Parkı kafesi açılışa hazır

Mülkiyeti ve kimin işleteceği kent kamuoyunda uzun süre tartışma konusu olan ve bu tartışmaların ardından İzmit Belediyesi'ne tahsis edilen Cumhuriyet Parkı'nda çevre düzenlemesi yapıldı. Parkta yer alan kafenin kısa sürede açılması bekleniyor.

TAHSİS SÜRESİ DOLMUŞTU
Mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, Nevzat Doğan döneminde İzmit Belediyesi’ne tahsis edilen Cumhuriyet Parkı’nın tahsis süresinin dolmasıyla parkın yeniden İzmit Belediyesi’ne tahsisi uzun süre tartışmalara sebep olmuştu. Bu tartışmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın devreye girmiş; ilk olarak çay bahçesi, daha sonra park alanının İzmit Belediyesi’ne tahsis edilmesine izin vermişti.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI
Anıtlar Kurulu’ndan gelecek izin sebebiyle çalışmaların uzun süre başlamadığı parkta hazırlıklar sonunda bitti. Cumhuriyet Parkı’nda son olarak çevre düzenlemesi tamamlandı. Zemine çim serme işlemi gerçekleştirilirken parkta yer alan süs havuzu boyandı. Parkın içerisindeki çay bahçesi de açılışa hazır hale geldi. Son olarak parkla ilgi bilgi veren İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun şunları söyledi: “Biz Fen İşleri olarak parkta çevre düzenlemesini tamamladık ve iştirakimiz olan SARBAŞ’a parkın işletmesini devrettik. Tamamen hazır hale gelen parkta kısa sürede Gülümse Kafe hizmete başlayacak.”