CHP'li eski başkandan Büyükakın'a destek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, Kandıra'ya yapılacak biyo-kurutma tesisi ile ilgili Demokrat Kocaeli gazetesine yaptığı açıklamada, çöp tesislerinin yapımındaki güçlüklerden bahsetti. Sirmen, 'Kandıra'ya tesis bir an önce yapılmalıdır' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, bertaraf tesislerinin Avrupa’da şehirlerin göbeğinde olduğunu ve bu tesislerin yapımındaki güçlüklerden Demokrat Kocaeli gazetesine bahsetti. İZAYDAŞ Katı Atık Tesisi ve Çöp Depolama alanını kuran Sefa Sirmen, Kandıra için gelen tepkilerin kendi döneminde İZAYDAŞ için de geldiğini vurgulayarak, “ Konu ne yazık ki siyaseten kullanıldı. Fakat tesis yapıldıktan sonra İZAYDAŞ’la ilgili olumsuz konuşanlar ‘İyi ki İZAYDAŞ yapılmış’ dedi. Bu noktada belediye başkanları cesur davranmalıdır” açıklamalarında bulunduğu konuşmasında:


“EN TEKNOLOJİK ÇÖP TESİSİ”
“Ben kendi dönemimde dünyanın en teknolojik çöp tesisini yaptım ve daha sonra Avrupa Birliği tarafından çeşitli çevre ödüllerini aldık. Bildiğiniz gibi İZAYDAŞ, Almanya Mannheim’de kurulan tesislerle birebir aynıdır. Mannheim’deki tesisler şehrin göbeğindedir. Örneğin Mannheim’de depolama bölümlerine kocaman milli parklar yapmışlar. İnsanlar vakitlerini orada geçiriyorlar.


“YENİ TESİSLER GEREKLİ”
Bugün de yeni tesis bir an önce yapılmalı ve İZAYDAŞ’ın çevresindeki depolama alanlarının üzeri toprakla doldurulmalı ve o bölgeler milli park haline getirilmelidir. Bu tesisler asırlık tesisle değildir. Depolama alanında kapasite dolduğunda yeni tesisler ve yeni yöntemler hayata geçirilmelidir.

“KAYGILAR GİDERİLMELİ”
Başta Kandıra olmak üzere önümüzdeki süreçte farklı ilçelere kurulacak tesisler de bu anlamda önemlidir. Tesisle alakalı halkımızın kaygıları giderilmeli, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerinin sordukları sorular yanıtlanmalı ve bir an önce çalışmalar başlatılmalıdır.

“BELEDİYE BAŞKANLARI CESUR DAVRANMALIDIR”
Gerçekten art niyetli büyük tepkiler aldık. Çevre örgütü görünümündeki farklı yapılar eylemler yaptı. Konu ne yazık ki siyaseten kullanıldı. Fakat tesis yapıldıktan sonra İZAYDAŞ’la ilgili olumsuz konuşanlar ‘İyi ki İZAYDAŞ yapılmış’ dedi. Bu noktada belediye başkanları cesur davranmalıdır. Ve halkımızda belediye başkanlarına ‘Neden bu tesisi yapıyorsun?’ diye değil, ‘Neden bu tesisi yapmıyorsun?’ diye eleştirmelidir. Çünkü çöp konusu bir belediye için en zor konulardan biridir. İyi yönetilmezse kentler bir anda yaşanmaz hale gelir.


“TESİSLER ÇEVREYİ KURTARIR”
Çağımızın teknolojisi ve güçlü bir denetimle bu tesislerin çevreye hiçbir zararı olmaz. Ayrıca bu tesisler çevreye zarar vermek için değil, çevreyi kurtarmak için yapılır. Eğer yapılmazsa ortada bir sorun vardır” ifadelerini kullandı.

“NEZAKETİNİ UNUTMAYCAĞIM”
Sirmen son olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın kendisiyle ilgili “İZAYDAŞ’ı yaptığı için Sefa Bey’den Allah razı olsun” sözlerine değinerek, “Tahir Başkan bu konularda politik davranmayan bir isim. Bir AK Partilinin kendi partisinden tepki alacağını bile bile bir CHP’li başkana teşekkür etmesi, onun yaptığının hakkını vermesi çok cesurca bir davranış. Kendisini kutluyorum, kendisine teşekkür ediyorum. Nezaketini hiç unutmayacağım” dedi.