CHP Grubu belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek istedi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda CHP’li Özgür Çelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin araç kiralama ihalesiyle ile AK Partili belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek istedi. Bu sırada devreye giren Büyükakın CHP Grubuna cevap verdi.

İŞTE O KONUŞMALAR;

 

CHP ÇELİK BAŞKANLARI KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEDİ

Meclis Toplantısının 7’nci gündem maddesinde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin araç kiralama ihalesiyle ile konuşan CHP’li Özgür Çelik, “Araç satın almanın her zaman araç kiralamaktan daha faydalı olduğunu grup olarak düşünüyoruz. Daha önce benzer bir araç kiralama konusu gündeme geldiğinde ilgili birimlerce maliyet hesaplarının yapıldığını ve Büyükşehir’in araç kiralamasının daha uygun olduğunu ifade etmiştiniz. Biz sizin görüşünüze katılmıyoruz. Kendi grubunuzda da buna itiraz edecek belediye başkanlarınız var ”dedi ve AK Partili başkanları karşı karşıya getirmek istedi.

ÇELİK,“DESTEK VERDİK”

“Körfez Belediyemiz kendi birimlerince maliyet hesaplarını yapmış ve iş makinesi alımı maddesini gündeme getirmiştir ”diyen CHP’li Çelik, ”Darıca Belediyesi de 50 Milyon TL borçlanmak için meclisten yetki istemiş, bu araçların kiralamaktan çok satın alınmasının mantıklı olduğunu ifade etmiştir Muzaffer Bıyık. Biz de Darıca’da CHP olarak destek verdik, satın alınsın dedik. Şimdi biz de CHP olarak bu belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin ne diyeceğini merak ediyoruz. Kendi meclislerinde satın almak faydalı diyenler, Büyükşehir meclisinde bakalım ne diyecekler göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKAKIN NET KONUŞTU!

CHP’li Grubun yaptığı açıklamaya karşı açıklamaya yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Üzülerek ifade edeyim ki bizim söylediklerimiz hiç anlaşılmıyor. Her daim kiralamak da satın almak da yanlıştır diyoruz. Bazen satın almak bazen kiralamak doğrudur diyoruz. Burada kiralama ihalesi iznini aldığımız araçlar, kiralamanın makul olduğunu düşündüğümüz araçlar. Satın alınan araçlar da var. Kaldı ki meclisimizin T cetveline işlenen maddeler de var. Bunu görmeden hiç araç almıyoruz, tüm araçları kiralıyoruz gibi ifade etmeniz doğru değil. Bu bir hesap meselesidir. Bazen kiralamak rasyoneldir, bazen satın almaktır. Dolayısıyla biz de belediye başkanlarımızla tezatta düşmüyoruz. Ben bir iş makinesinin ya da aracın 30 yıl kullanıldığını görmedim. Söylediğiniz gerçekliği asla yansıtmıyor. Bu tartışma böyle devam eder, kararı halk verir ”dedi.

SÖGÜT,“MECLİSTEN YETKİ İSTEYECEĞİZ”

Başkan Büyükakın’ın ardından ise söz alıp konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Biz şimdi araç kiralamak için de meclisten yetki isteyeceğiz. Dediğiniz gibi sayın başkanım, muhalefet grubunun söyledikleri pek de yerine oturmuyor ”ifadelerini kullandı.

BIYIK,“KARŞI OLDUĞUMUZ ANLAMINA ÇIKMAMALI”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, “Aynı durum bizim meclisimizde de oldu. Kiraladığımız araçlar da var, satın aldığımız araçlar da var. Bunların çalışmalarını yapıyoruz ve teknik ekip karar veriyor. Kiralamaya karşı olduğumuz anlamı çıkmamalı” şeklinde konuştu.