Çayırova'da sorunlar bitmek bilmiyor!

Çayırova Kent Meydanı Projesi'nin üstlenicisi Gökyol İnşaat konkordato ilan etti. Firma daha önce Çayırova Devlet Hastanesi projesini de yarıda bırakmıştı. Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Bayrak sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi, Çayırova Kent Meydanı Projesi'nin temelini 31 Ekim 2022 tarihinde attı. Proje, toplamda 25 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip ve çeşitli sosyal alanları bünyesinde barındıracak şekilde planlandı. Bu alanlar arasında cami ve otopark, yürüyüş ve bisiklet yolu, kuru havuz, amfi, paten pisti, kafeterya, fitness, dinlenme ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

BELİRSİZLİK VAR!

Başlangıçta, Çayırova Kent Meydanı Projesi'nin 2023 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyordu. Ancak projeyi üstlenen firmanın konkordato ilan ettiği öğrenildi. Bu durum, projenin tamamlanma sürecini belirsizliğe sürükledi.

SORUMLULAR HESAP VERMESİ GEREKLİ

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Bayrak, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Çayırova Kent Meydanı müteahhitti konkordato ilan etmiş. Beceriksiz idarenin faturasını Çayırovalılar ödemeye devam ediyor" diyerek durumu eleştirdi. Bayrak, Çayırova halkının bu durumdan mağdur olduğunu ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.