Çayırova Belediyesi tasarruf tedbirlerini takmıyor mu?

Çayırova Belediyesi'nin araç kiralama ihalesi, dudak uçuklatan bir bedel ile sonuçlandı. Öte yandan Belediyenin açıklanan tasarruf tedbirlerine rağmen bu şekilde bir araç alımı yapması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Çayırova Belediyesi, 36 ay süre ile kullanmak üzere kiralama ihalesi düzenledi. Kiralanacak olan araçların 21 adet aracı, 15 adet kamyonet, 22 adet kapalı kasa çift sıra koltuklu çift sürgülü kapılı yandan camlı kamyonet, 2 adet 8+1 kişilik camlı van minibüs, 4 adet 16+1 kişilik minibüs, 4 adet 27+1 kişilik otobüs, 1 adet 1+2 kapalı sac kasa yandan sürgülü arka kapı çift açılır kamyonet olacak.

Kiralanacak olan bu araçlarla ilgili hazırlanan teknik şartnamede ise marka ismi verilmesi dikkat çekmişti.Şartnamede binek araçlar için, “Volkwagen Passat, Skoda SuperB veya muadili”, hizmet araçları için “Ford Focus, Renault Megane, Skoda Octavia” gibi ibareler yer aldı. Yaklaşık maliyeti 99 milyon 360 bin lira olarak belirlenen kiralama ihalesi sonuçlandı. 22 Temmuz imzalanan sözleşmeye göre, Çayırova Belediyesi kiralık araçlar için 110 milyon 484 bin lira ödeyecek.kaynak:kocaelikoz