AK Parti Kocaeli'nde delegelerini seçecek!

Ekim ayında ilçe kongrelerinin startını verecek Ak Parti Kocaeli'de bu Pazar delege seçimi heyecanı yaşanacak. Ekim ayında başlayacak olan ilçe kongreleri öncesinde 4 bin 800 delege üyelerin oylarıyla belli olacak.

AK Parti, 22 Eylül Pazar günü 12 ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştireceği delege seçimlerinde 305 bin üyeye oy kullanma hakkı tanıyor. Bu seçimler sonucunda, ekim ayında başlayacak olan ilçe kongreleri öncesinde Kocaeli’de toplam 4 bin 800 delege belirlenecek ve bu delegeler, ilçe kongrelerinde başkan ve yönetimleri seçecek.

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Delege seçimlerinin ardından, 19 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında 12 ilçede kongreler düzenlenecek. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından ise il başkanlığı seçimi yapılacak. En fazla üyenin bulunduğu Gebze’de 53 bin, İzmit’te ise 43 bin üye oy kullanabilecek. Her ilçeden 400 delege seçilecek olup, Kartepe, Darıca, Çayırova, Dilovası, Derince, Gölcük, Körfez, Kandıra ve Başiskele’de de binlerce üye oy kullanma hakkına sahip.

DEĞİŞİM BEKLENTİSİ

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilk ilçe kongresi 12 Ekim Cumartesi günü Kartepe’de yapılacak. İlçe kongrelerinin ardından il kongresi gerçekleştirilecek ve AK Parti’de özellikle hangi ilçelerde değişim yaşanacağı büyük merak konusu.