AK Parti’de büyük değişim! Gözler o illere çevrildi

AK Parti'de büyük değişim! Gözler o illere çevrildi

Yerel seçimlerin ardından sık sık kurmayları ile bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçmenin verdiği mesajı aldıklarını vurgulamasının ardından anket çalışmaları ile kapsamlı analizleri inceledi.

Editor: Haber Editörü
22 Temmuz 2024 - 11:47

AK Parti'deki değişim süreci, il başkanlarıyla başlayıp iki kabine üyesiyle devam ederken, tüm gözler 23  Temmuz'da yapılacak olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına çevrilmiş durumda.

Parti kulislerinde, MKYK toplantısının ardından bazı genel  başkan yardımcılarının görevlerinden alınabileceği konuşuluyor.

SİSTEMLİ ÇALIŞMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından atacağı her adımı  yol arkadaşlarıyla birlikte tartışarak  yeni yol haritasını belirlemek için çeşitli toplantılar düzenledi. AK Parti, eylülde yapılacak olan olağan kongre sürecine kadar sistemli bir hazırlık dönemi yürütüyor. Seçimlerin ardından Batman ve Rize il başkanları ile başlayan değişim süreci, il ve ilçe başkanlıklarıyla devam etti.

Erdoğan, son MYK toplantısında, "2 bakan ve 7 il başkanı ile değişim sürecine dair başlangıç yaptık. Kimseyi kırmadan, dökmeden gerektiği zaman bayrak değişimi devam edecek. Bayrak değişimine gitmeyi planladığımız iller var" ifadelerini kullanmıştı.


GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINABİLİR
Salı günü yapılacak MKYK toplantısına odaklanan parti kulislerinde, 23 Temmuz'daki toplantıda bazı genel başkan yardımcılarının görevden alınabileceği belirtiliyor. Bu değişim süreci, AK Parti'nin eylül ayında yapılacak olağan kongre sürecine kadar devam edecek.


AK Parti'nin sistemli bir şekilde yürüttüğü bu değişim süreci, partinin gelecekteki yol haritasını şekillendirmek adına önemli adımlar olarak görülüyor.

Kaynak: Sabah

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti Darıca'da neler oluyor?
AK Parti Darıca'da neler oluyor?
Havalar nasıl olacak?
Havalar nasıl olacak?